Elke zondag om 19:50 uur op NPO 3!

evi2

Evi - Vancouver Island

Evi eindigt haar reis door Canada in Vancouver Island, waar ze per kajak wilde orka's spot!

Bekijk de hele aflevering:

S11A17: Khatgal - Vancouver Island

Maurice trekt verder door Mongolië. Zijn bestemming is het authentieke dorpje Khatgal, waar hij een mini-versie van het Naadam-festival bezoekt en meedoet aan een Mongools potje worstelen. Evi eindigt...

Bestemming info

Klimaat
Gevarieerd
Visum
Nee
Beste reistijd
Maart t/m september
Valuta
Canadese Dollar
Inentingen
Nee
Taal
Engels & Frans
Intro Verberg

Altijd al wilde orka’s in de natuur willen spotten? In het noorden van Vancouver Island heb je in de zomer/in augustus grote kans! Hier komen orka’s namelijk bij elkaar om te socializen en te spelen. Vanuit Telegraph Cove kun je zelfs op orkakamp! Wat je je daarbij moet voorstellen? Eerst kajak je via Telegraph Cove naar Hanson Island, daar kampeer je in de wilde natuur met mega mooi uitzicht op het water. De volgende ochtend stap je weer in je kajak en peddel je letterlijk naar de orka’s toe. Nu horen we je denken: is dat wel veilig? Jazeker. De orka’s zijn gewend aan de kajaks en zien ze daarom niet als een bedreiging. De orkakamp-gidsen van North Island Kayak nemen zelfs een onderwatermicrofoon mee zodat je deze prachtige dieren zelfs kunt horen communiceren. Lees: om te janken zo bijzonder! Toch, Evi? ;)

Naast orka’s vind je op Vancouver Island nog veel meer ongerepte natuur en afgelegen gebieden. Het dorpje Kyuquot is bijvoorbeeld alleen te bereiken per boot of watervliegtuig. De 250 inwoners ontvangen hun post en voorraad via een postvliegtuig. Ook jíj kunt het dorpje bezoeken met zo’n watervliegtuig via Air Nootka. Waarom je dit wil? Onderweg heb je fantastisch uitzicht over Vancouver Island en daarbij is ‘t in verhouding een goedkope manier om de onbereikbare gebieden te ontdekken!

Meer inspiratie nodig? Check Go Canada.

Eten Toon
Slapen Toon
Vervoer Toon
Muziek Toon