Elke zondag om 19:50 uur op NPO 3!

geraldine

Geraldine - Zagreb en omgeving

Geraldine is in ‘t populaire Kroatië! Ze is in de hoofdstad Zagreb. Waar ze de kortste treinrit van Europa neemt. Naar een adembenemend uitkijkpunt. Ook bezoekt ze het museum of Broken Relationships. En neemt ze de auto. Om via de Plitvicemeren naar de kustplaats Zadar te rijden. 

Bekijk de hele aflevering:

S09A10: Victoria Falls - Zagreb

Dennis vervolgt zijn kleine road trip door Zimbabwe. Hij is op weg naar de Victoria Falls! Maar voordat hij bij deze indrukwekkende watervallen is. Bezoekt hij eerst het Hwange National Park. Geral...

Bestemming info

Klimaat
Land- en zeeklimaat
Visum
Nee
Beste reistijd
Mei, juni, september
Valuta
Kuna
Inentingen
Ja
Taal
Kroatisch
Intro Verberg

Kroatië is een favoriet vakantieland van velen. Sinds 2013 lid van de Europese Unie. En heeft een prachtige hoofdstad: Zagreb. Deze stad bestaat uit twee delen. Boven en onder.

In het bovenste deel van de stad vind je veel bezienswaardigheden. En kan je het kortste tramritje ter wereld maken. Naar een prachtig uitzichtpunt over de stad. Ook kan je er de prachtige Sint Stefanuskathedraal bewonderen. Een voorstelling bijwonen in het mooie Nationale theater. En geniet je van 120 jaar oude botanische tuinen. Met bomen, bloemen en planten. 

In Zagreb heb je keuze uit superveel musea. Een uniek en leuk museum om te bezoeken is het Museum of Broken Relationships. Wat je daarvan moet verwachten? Geraldine geeft je alvast een kleine rondleiding in ’t filmpje hiernaast! Ook leuk is het stadsmuseum Muzei Grada Zagreba. En het archeologisch museum in het Vranyczany-Hafner Paleis. De bekendste winkelstraat is Ilica. En voor designerkleding zit je goed in de straten Gunduliceva en Frankopanska.

Blijf vooral niet alleen in Zagreb hangen. Maar huur een auto en ontdek de omgeving. Een aanrader is dan Plitvice National Park. Waar je 16 bergmeren en 100 watervallen kan bewonderen. Een leuk dorpje voor een pitstop is het pittoreske Rastoke. Rijd ook zeker door naar Zadar. Waar naast veel schattige straatjes. Een prachtige boulevard is. Een speciale boulevard met de naam Sea Organ. Die door buizen en de slagen van de zee muziek maakt. Ook vind je er een pleintje dat ’s avonds een prachtige lichtshow heeft. De tegels zijn namelijk zonnepanelen. Overdag laden ze op en ’s avonds tovert het zichzelf om tot een enorm lichtpaneel. Wat je je daarvan moet voorstellen? Check het filmpje hiernaast!

Eten Toon
Slapen Toon
Vervoer Toon