Vanaf zondag een nieuw seizoen op

NPO 3

Marrakesh

Ontdek

In het westen van Marokko ligt het mystieke Marrakesh, één van de koningssteden. Vanuit deze kleurrijke chaos is het eenvoudig om het Atlasgebergte in te trekken maar de stad zelf heeft ook veel te bieden. Het is dus niet gek dat Marrakesh een populaire bestemming is onder reizigers. Aan de voet van Mount Toubkal ligt Kasbah Toubkal, een authentiek paleis omgebouwd tot luxe hotel. De opbrengsten hiervan gaan deels naar lokale projecten.

Het Jemaa el Fna plein wil je zeker gezien hebben. ’s Ochtends vind je hier een authentiek Marokkaanse markt, vol geuren en kleuren. Neem je stalen blik wel mee als je niet met allerlei prularia thuis wilt komen. Bijkomen van een hectische marktdag doe je in het bad- en hamamhuis Les Bains de l’Alhambra.

Sla het ritje op de kameel over en ga mountainbiken! Dit is spannender én je hebt meer vrijheid. De zonsopgang of –ondergang zien vanuit een luchtballon over Marrakesh is een ervaring op zich! Trek genoeg dagen uit om deze stad te ontdekken, want er zijn verschrikkelijk veel bezienswaardigheden!

 

Info

Eten

Echte Marokkaanse cuisine in een overweldigende omgeving proef je bij Al Baraka of naar Ksar Es Saoussan. Traditionele gerechten in een modern jasje vind je in het luxere Bo&Zin.

Zin in een snelle hap tijdens het ontdekken van de stad? Koop dan een snack bij een van de vele kraampjes op het centrale plein. In Marrakesh is het altijd een culinair feest, dus voor de liefhebber een topbestemming.

In Marokko drink je natuurlijk mierzoete muntthee. Maar Marrakesh biedt veel meer dan dat! Begin bij Comptoir Darna met een rustig dansje en Marokkaanse live muziek. Vervolg je stapavond in Theatro of Pacha. In deze twee grote nachtclubs gaan je voeten gegarandeerd van de vloer.

Vervoer

Met de bus of de taxi kan je gemakkelijk door Marrakesh reizen. Het verkeer kan heel hectisch zijn, maar daardoor juist wel een gave ervaring.

Vanaf verschillende luchthavens in Nederland vlieg je makkelijk en snel naar Marrakesh. In minder dan vier uur zit je in een totaal andere wereld!

Goed om te weten

Beste reistijd: April, mei, augustus, september
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Marokkaanse Dirham
Taal: Arabisch, Frans

Kijk

Geraldine verdwaalt doelbewust in de soeks van Marrakesh. Wordt rondgeleid door een app die haar langs de mooiste plekken van de stad brengt. En gaat onder andere op zoek naar de lekkerste harira soep!