Elke zondag om 19:40 op

NPO 3

Hongkong

Ontdek

Deze miljoenenstad ligt officieel in China, maar is een uitzondering op de regel wat betreft wetgeving. Tot 1997 was Hongkong namelijk een Britse kolonie. Ruim 100 jaar was Hongkong in Britse handen voordat het werd terug gegeven aan het communistische China. Gelukkig ontsprong Hongkong de communistische dans en mocht ze een speciale regio binnen China zijn.

Onder het mom van ‘Eén Land, Twee Systemen’ heeft Hongkong zo onder andere haar eigen rechtsorde, vrije handel en vrijheid van meningsuiting kunnen behouden. Hongkong bestaat uit twee delen; het schiereiland Kowloon, dat grenst aan het vasteland van China, en Hongkong Island, ook wel Central genoemd, aan de overkant.

De skyline is op z'n best met de lichtshow; Symphony Of Lights. Verder is het heel relaxt om even te vertoeven op het eiland Lamma, net als windsurfen op Cheung Chau. Ook raden wij een bezoekje aan de oude Man Mo Tempel aan. En ga niet met de taxi, maar met het oude trammetje naar Victoria Peak.

Info

Eten

Liefhebbers van lekker eten zitten in Hongkong gebakken. Hongkong is namelijk de culinaire hoofdstad van Azië! Een Aziatisch maaltje bestaat uit kikker, slang, duif of eendentong. Jammie! Vooral bij M at the Fringe, Café Deco en Din Tai Fung kun je heerlijk eten. Ook is de Night Market een goede plek om je maag te vullen. Of bij de kok thuis aanschuiven in Da Ping Huo. Veel koks zijn door de stijgende huurprijzen aan huis gaan koken. 

Chinezen zijn niet vies van een borreltje. Vooral bier, wijn (mét gal) en likeurtjes gaan er soepeltjes in. Ook in Hongkong ontkom je niet aan het hippe Soho. Hier zijn de leukste restaurantjes en barretjes gevestigd. Maar ook in de wijken Lan Kwai Fong en het opkomende Wan Chai kan je prima de bloemetjes buiten zetten.

Hongkong's finest: Drop, Volar, Circle Tower Bars, Aqua Spirit en Tazmania Ballroom. Bij deze laatste kan je volledig los kunt gaan op het poolen en ping pongen! Hongkong Hustle is een blog over nachtleven, cultuur, street fashion en reizigerstips. Hierdoor blijf je altijd op de hoogte!

Vervoer

Hong Kong mag dan misschien een stad van extremen zijn. Makkelijk te bereiken is de stad wel. Met een rechtstreekse vlucht van ruim elf uur. Een retourticket kost zo'n €700,-. In Hong Kong zijn de taxi en de Star Ferry de fijnste manieren van vervoer.

Goed om te weten

Beste reistijd: Maart t/m mei & sept t/m nov
Visum: Ja
Inentingen: Ja
Valuta: Renminbi, Hong Kong Dollar
Taal: Mandarijn, Cantonees

Kijk

Dennis is in Hong Kong. In deze high tech stad valt hij van de ene verbazing in de andere. Zo ontmoet hij een ontwerper die 35 verschillende kamers kan maken van zijn kleine appartement en bezoekt hij een futuristische tempel. Ook bezoekt hij het hoogste hotel ter wereld en hij maakt kennis met een wel heel bijzondere vorm van yoga. Daarna reist hij naar een prachtig natuurgebied om even te chillen.