Vanaf 25 augustus een nieuw seizoen op

NPO 3

Dubai

Ontdek

Dubai is de hoofdstad van het Emiraat Dubai dat op zijn beurt weer onderdeel is van de Verenigde Arabische Emiraten. In Dubai is het een en al luxe en decadentie, een prima plek om even bij te komen in een luxe resort aan de kust. In Dubai kun je terecht in een van de vele shoppingmalls, waarbij zich in een van de malls ook een indoor skicentrum bevindt. 

De inwoners van Dubai investeren veel in grote en originele bouwprojecten waardoor de stad een heel aparte indeling heeft gekregen. Bijvoorbeeld The World en de Palmeilanden. Ook staat in Dubai de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld.

Ben je wel in voor wat avontuur dan kun je net buiten Dubai met een auto door de woestijn knallen, dune bashing! S'avonds is het een aanrader om naar de openlucht bioscoop te gaan om van een recente klassieker te genieten. Ook heel leuk om te doen is een kijkje nemen bij de kamelenraces!

Info

Eten

Geen groezelige tentjes in Dubai. Alle restaurants zijn mooi, de gerechten zijn verfijnd en je kan alles eten wat je wilt! Moderne Franse keuken? The Cellar is waar je zijn moet! Trek in sushi in een super moderne bar? Ga naar Sho Cho! Blue Elephant serveert het beste Thaise eten en de lekkerste snacks voor bij je cocktail krijg je in Vu’s. 

Wil je naast goed eten ook een geweldig uitzicht, ga dan naar Koubba Bar. De beste plek om van de zonsondergang te genieten. Drinken in stijl doe je bij Buddha Bar. De muziek staat aan maar niet te hard om een gesprek te voeren. Luxe en sexy is The Boudoir Bar en voor het beste uizicht onder het genot van een drankje ga je naar The Skyview Bar.

De beste dance clubs zitten vreemd genoeg in de hotels van Dubai. Dans je gek in Kasbar in het Royal Mirage Hotel of geniet van de nacht in Long ’s Bar in Towers Rotana Hotel.

Vervoer

Zoals te verwachten is in Dubai het openbaar vervoer tot in de puntjes geregeld. Bussen, treinen, monorails zijn netjes en voorzien van airconditioning. Bovendien vertrekken ze vrijwel altijd op tijd. Voor een dagkaart ben je omgerekend zo'n €8,- kwijt. Verder rijden er meer dan 7000 taxi's rond in Dubai dus ook een taxiritje is een prima optie om je te verplaatsen. Het starttarief ligt rond de €2,50.

Goed om te weten

Beste reistijd: November t/m maart
Visum: Ja
Inentingen: Ja
Valuta: Dirham
Taal: Arabisch

Kijk