Vanaf 25 augustus een nieuw seizoen op

NPO 3

Makassar

Ontdek

Chris is in de grootste stad van Sulawesi. Makassar. Hier is het hartstikke druk! Gelukkig is de hectiek makkelijk te ontvluchten. Daarvoor ga je naar het dorpje Lakang. Je komt er met het pontje. Onderweg kan je meteen heerlijk ontspannen. En genieten van het uitzicht. Best apart: op het eiland is niet één restaurant. Maar honger hoef je er niet te lijden. Als je bij iemand aanklopt, ben je meteen welkom om te blijven eten.

Makassar is het gezelligst in de namiddag. Dan is de zon een beetje gezakt en gaat iedereen de deur uit. Een heerlijk moment om een stukje te wandelen over de boulevard. Trek? Probeer dan de verschillende hapjes die je bij de kraampjes kan kopen.

Hou je van duiken? Dan is Bunaken Marine Park echt iets voor jou. Hier ligt het mooiste koraal. En je vindt er allerlei soorten vissen. Het plekje staat dan ook hoog op de wishlist van duikers. Maar ook zonder duikbrevet vermaak je je hier. Snorkelen kan namelijk ook!

Info

Eten

Je kan Sulawesi niet verlaten zonder Pisang Epe te proberen. Nee, dit is niet het Pisang drankje dat wij kennen. Dit is een lekkere snack van banaan en gember. Je koopt het gewoon op de hoek van de straat. Je kan kiezen uit de smaken kaas, chocola of vruchten. Lekker hoor!

Spoel het eten weg met een beetje Indonesische palmwijn. Het is ongeveer net zo sterk als gewone wijn of bier. En je kan kiezen tussen zoet of zuur. Met die zure kan je niet té rustig aan doen. Het is namelijk maar vijf uur houdbaar!

Vervoer

Het bekendste vervoersmiddel in Indonesië is de Becak. Dat is de fiets uit ’t filmpje hiernaast. De bestuurder heeft er gelukkig een motortje achter zitten. Dat trapt wat minder zwaar! Je reist makkelijk van stad naar stad per boot. Nogal handig. Want Indonesië bestaat voor meer dan 50% uit water… De bus pakken of een auto huren kan natuurlijk ook.

Goed om te weten

Beste reistijd: December t/m februari
Visum: Ja
Inentingen: Ja
Valuta: Rupiah
Taal: Indonesisch

Kijk

Chris is in het Indonesische Sulawesi. Hij begint zijn tocht in de drukke hoofdstad Makassar. En komt hij helemaal tot rust op het eilandje Lakang. Tijd om met de locals te eten!