Elke zondag om 19:50 op

NPO 3

Noordoost Sri Lanka

Ontdek

Het noordoosten van Sri Lanka is enorm in opkomst als vakantiebestemming. Wij snappen heel goed waarom! Je vindt hier enorm veel stranden. Zandhappen vanwege je buurman hoeft niet. Het is er namelijk nog erg rustig. En je kan hier meer dan zonnen en zwemmen. Er zijn namelijk enorm veel leuke spots te checken in dit deel van Sri Lanka! 

Een aanrader om te bezoeken is Anuradhapura. Deze stad is heilig voor Boeddhisten. Je checkt er tempels. Stupa’s. Én paleizen. Veel pelgrims trekken naar deze plek toe. Breng vooral een bezoekje aan de Bodhiboom. Dit zou de oudste levende boom ter wereld zijn…

Vanaf Anuradhapura reis je in twee uur naar Trincomalee. Daar check je de tempels van de Tamils. En tien minuutjes verderop vind je al prachtige stranden. Hier is het veel minder druk dan in het zuiden van Sri Lanka. Optimaal chillen dus!

Info

Eten

Rondlopen met eten in de hand? In noordoost Sri Lanka misschien geen goed idee. Voor je ’t weet springt er een aap op je schouders! Gebeurt in restaurants natuurlijk niet. Ga dus voor een aaploze hap naar bijvoorbeeld Nature Inn. Palm Beach Resort. Of check ‘t Dutch Bank Cafe.

Een gerecht dat je in Sri Lanka veel tegenkomt in Sri Lanka is rijst met curry. En nee, dat is niet zo simpel als ’t klinkt. Je kan vaak kiezen tussen wel vijf verschillende soorten rijst. En net zo veel verschillende soorten curries!

Krijg je een stapel pannenkoeken op je bord? Dan heb je waarschijnlijk een Coconut Roti besteld. Dat is een soort plat brood met kokos erdoorheen. Het ziet eruit als pannenkoeken. Maar 't smaakt heel anders dus. Gewoon proberen joh!

Vervoer

Vanaf Amsterdam vlieg je in zo’n elf uur van Amsterdam naar de hoofdstad Colombo. Je maakt wel even een tussenstop in Londen. Vergis je niet als je op de map kijkt. Ja, Sri Lanka is best klein. Maar door alle hobbelige weggetjes ben je alsnog lang onderweg. De bus is het meest gebruikte vervoersmiddel. Maar wil je snel van A naar B? Huur dan een auto met chauffeur. Het mooiste uitzicht heb je vanuit de trein. Maar die gaat dan weer erg langzaam…

Goed om te weten

Beste reistijd: December t/m maart
Visum: Ja
Inentingen: Ja
Valuta: Sri Lankaanse Roepie
Taal: Singalees & Tamil

Kijk

Chris bezoekt het noorden van Sri Lanka waar hij een plek bezoekt dat ook wel de Malediven van Sri Lanka wordt genoemd. En hij deelt zijn lunch met apen!