Elke zondag om 19:40 op

NPO 3

Saint-Tropez & Cannes

Ontdek

Saint-Tropez is een klein havenplaatsje aan de Côte d’Azur in Frankrijk. Super populair onder toeristen. Vooral die met een extra zakcentje. Want je betaalt er al snel de hoofdprijs! Toch is deze plek zeker de moeite waard voor een paar dagen vakantie. Ga in de zomer. Want in de winter zijn veel hotels en restaurants gesloten.

Gek op boten? In de zomer ligt de hele haven vol! Plof neer op één van de terrasjes. Ideaal om de hele dag mensen en boten te kijken. Meer zin om echt iets te doen? Ga dan wandelen door het prachtige oude stadje. En koekeloer in één van de vele boetiekjes. Of ga gewoon lekker naar het strand!

In minder dan twee uur rijden ben je in Cannes. Een mooie levendige kustplaats. Dure jachten, filmsterren, luxe auto’s en nachtclubs zijn niet te missen. Bepalend voor Cannes is de Boulevard de la Croisette. Je kijkt je ogen uit van alle luxe! Wil je dit juist even ontvluchten? Pak dan de boot naar één van de eilanden voor Cannes. En ga zwemmen in een van de supermooie baaitjes! 

Info

Eten

Het bekendste terras van Saint-Tropez is dat van Café Senequier. Dit terras is al 120 jaar oud! De lunch en koffie zijn er top. Geniet ondertussen van het lekkere uitzicht. De hele boulevard bestaat uit terrassen. Genoeg keuze dus voor een cocktail aan het eind van de dag. Hou je van Indiaas? Ga dan eten bij Gandhi. Heerlijk eten, goed personeel en een super sfeer.

In Cannes zijn er genoeg leuke eetplekken. Maar veel zijn er ontzettend duur. Iets minder betalen? Ga dan eten bij New Monaco! Lekker en betaalbaar. Als je zin hebt in iets van de grill eet een hapje bij Grill & Wines. En voor een luxe diner moet je bij Z Plage zijn. Op het strand met de zonsondergang. En een wijntje in je hand. Wat wil een mens nog meer?

Op uitgaansgebied is Cannes dé plek! Hier betaal je veel voor, maar dan krijg je ook wat. Doe eerst research naar de dresscode van de tent waar je heen gaat. Want in Cannes kunnen ze je aan de deur nog weigeren. Kleed je mooi aan. Ga met een groep en huur een tafel. Dat is daar normaal. Ga bijvoorbeeld naar de Bâoli! Een super mooie club met vuurshows met alles erop en eraan!  

Vervoer

Zuid-Frankrijk is te gek om met een autootje doorheen te toeren! Lekker gaan en staan waar je wilt. Als je van Cannes naar Saint-Tropez wilt of andersom. Dan is de leukste manier sowieso de Ferry! Je kan opstappen en op verschillende plekken langs de Côte d’Azur eraf hoppen. Weer is wat anders over zee! Ga je toch liever met de auto? Neem dan de route langs de kust. Hij duurt iets langer dan de binnenlandse. Maar dat is het uitzicht zeker waard!

Goed om te weten

Beste reistijd: Mei, juni, september
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Euro
Taal: Frans

Kijk

Evi maakt in Frankrijk een glamour roadtrip van Saint-Tropez naar Cannes. Ingrediënten als Brigitte Bardot, dure wijn en luxe jachten kunnen in deze trip niet ontbreken!