Elke zondag om 19:40 op

NPO 3

Toscane

Ontdek

Toscane wordt vaak aangeduid als mooiste streek van Italië! Je onderdompelen in de levensstijl van de inwoners van Toscane is dan ook zeker aan te raden. Toscane heeft eigenlijk alles wat een reisbestemming nodig heeft: Zon, cultuur, heerlijk eten, winkels, geweldige steden, noem het maar op en het is aanwezig. Niet zo vreemd dan ook dat jaarlijks zo'n 40 miljoen toeristen naar Toscane afreizen.

Een populair startpunt is Pisa; nog géén twee uur vliegen verwijderd van Nederland. Naast de beroemde toren heb je hier ook geweldige winkelstraten en buitengewone restaurants. Pisa is echter niet de enige stad die Toscane rijk is. Wat te denken van Florence of Lucca? Allebei geweldige steden waar veel culturele bezienswaardigheden te vinden zijn.

Zo was Florence de geboorte- of verblijfplaats van onder andere Leonardo Da Vinci en Michelangelo. Sommige van hun kunstwerken zijn hedendaags nog te zien in de stad. De Renaissance heeft hier dan ook hoogtij gevierd! Voor de echte cultuurliefhebber is een bezoek aan Toscane dan ook een niet te missen bestemming. Maar ook moderne "kunst" heeft hier een plek. Bijvoorbeeld in het Vespa Museum in Pontedera. En ook de palio in Siena moet je zeker gezien hebben! Dit is een paardenrace waar twee keer per jaar letterlijk de hele stad voor uitloopt!

Info

Eten

Waag je aan een dergelijk vingerlikkend Italiaans hapje in IL Campano en/of Osteria Bernardo (Pisa) en Pizzeria Buddy en/of Ristorante Lombardi. (Torre del Lago). In Florence zijn de pasta's van Badiani van hele goede kwaliteit. Ook Le Cappelle Medicee is een restaurantje wat een bezoekje waard is. Probeer vooral na afloop hun zelfgemaakte ijs.

Overigens is koffie drinken een serieuze aangelegenheid in Italië en zeker ook in Toscane. Vrijwel bij elk restaurant kun je wel een goede bak koffie drinken maar de koffiehuizen zijn toch wel echt een aanrader. Probeer in Lucca een bakkie bij Fil Simon.

Pisa huisvest een grote groep studenten, waarbij je in Torre del Lago je plezier op kan met de gay people. 3 Op Reis favorieten: Orzo Bruno en Borderline Club in Pisa en Mama Mia en Bagno Balena in Torre del Lago. Ook in Toscane kun je dus een prima avondje dansen. 

Vervoer

Voor €40,- zit je al in Toscane en land je op het vliegveld van Pisa. 

In Toscane cruise je met klasse op een Vespa. Maar veiliger en sneller is om een auto te huren!

Goed om te weten

Beste reistijd: Mei, juni, september, oktober
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Euro
Taal: Italiaans

Kijk