Elke zondag om 19:50 op

NPO 3

Venetië

Ontdek

Venetië, de stad die samen met de bijbehorende lagune in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst staat. Het prachtige stadje is gebouwd op honderden eilanden. En met bezienswaardigheden zoals 't San Marcoplein, het Dogenpaleis en de San Marco Basiliek. Ook staat de stad bekend als een waar winkelparadijs!

Met een gondel deze geweldige stad bekijken is een bezigheid die elke reiziger ooit gedaan moet hebben. Zo vaar je bijvoorbeeld onder de brug der zuchten door. Of je geniet van het zonnetje in de prachtige lagune. Venetië is voor elke cultuurliefhebber een absolute must! Ga wel snel... Want de zeespiegel blijft stijgen. En dus is het voortbestaan van deze stad niet gegarandeerd. 

Info

Eten

Italianen zijn niet alleen vis en pastaeters. Het zijn ook grote liefhebbers van zoetigheid. In Marchini Time, Pasticceria Rio Marin, La Boutique del Gelato, Alaska, Gelateria Il Doge én Da Nico serveren ze de aller zoetste en lekkerste toetjes!

Genoeg gesnoept! Op naar de gezonde hap. Voor vis ga je naar visrestaurants Alla Patatina, Corte Sconta of Al Garanghelo. Voor andere Venetiaanse delicatessen naar La Bitta, Al Covo, Osteria alla Vedova en Osteria Di Santa Marina.

Begin de morgen, middag of avond met een kop koffie bij Caffè Costarica, Pasticcera Ballarin of Caffé Florian. En zo rond 't middaguur, als het zonnetje op z’n best is, is het tijd voor... alcohol! De beste keuzes op het gebied van wijn zijn: Cantina Do Mori, Cantina Vecia Carbonera en Un Mondo Divino. Andere ook hele fijne borrelplekken zijn: Al Prosecco, Caffé dei Frari en La Piscina.

Dorst? In Venetië drink je koffie, wijn of prosecco. Óf Spritz. De lokale specialiteit. Proost!

Vervoer

Pak het vliegtuig, de trein of gebruik je eigen vervoer. Hoe je ook gaat. Ga naar Venetië! Het is een wereldstad met een nog wereldser openbaar vervoer. De stad is trouwens wel autovrij. Want al het vervoer gaat via 't water. De meest romantische en daarbij ook de meest prijzige manier van vervoer is het huren van een gondel. Maar ook een niet te missen ervaring!

Goed om te weten

Beste reistijd: Mei, juni, september, oktober
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Euro
Taal: Italiaans

Kijk

Geraldine reist af naar Italië. Venetië om precies te zijn! Daar gaat ze 't Venetiaanse carnaval vieren. Drie dagen lang staat alles in het teken van de mooiste kostuums en maskers.