Elke zondag om 19:40 op

NPO 3

Roadtrip - La Palma

Ontdek

Deze bestemming zit in de aflevering van zondag 7 augustus, die avond is de video hiernaast en de aflevering rond 21:00 uur beschikbaar!

Wanneer je aan een roadtrip denkt. Denk je waarschijnlijk aan een toer met de auto. Camper of motor. Maar ook te voet kan je een fantastische roadtrip maken. Het Canarische eiland La Palma is hier perfect voor! Het eiland is maar twee keer zo groot als Texel en super veelzijdig.

Begin je wandeltrip in het oostelijke Santa Cruz de la Palma. Begin je wandeltrip goed. En eet in een van de gezellige restaurantjes. Vertrek vanaf hier richting het zuiden. Wandel langs verschillende bergdorpjes door de ongerepte natuur. Veel van de Palmezen zijn vanuit Cuba naar La Palma gekomen. En brachten zo de kunst van het sigaren maken naar dit Spaanse eiland. Bezoek tijdens je roadtrip een sigarenmaker. En ontdek de lekkerste sigaren van Europa.

Het zuiden van La Palma is één van de meest actieve vulkanische gebieden ter wereld. Wees niet bang: agressieve en totaal verwoestende uitbarstingen heb je hier niet. Als je hier loopt voel je nog steeds de warmte van de vulkaan. Let vooral op de gele zwavelplekken. Daar zitten de gaten waar warme lucht uitstroomt.

Ga je door richting het westen. Dan kom je in Los Llanos. Omdat er weinig massatoerisme is, is het uitgaan is super lokaal. Swing de nacht door met de plaatselijke bevolking. En slaap daarna in een supertof appartementje met geweldig uitzicht op zee. Deze kant van het eiland is vrijwel altijd zonnig. Chill de hele dag op de zwarte stranden: tannen gegarandeerd.

Weer nieuwe energie voor een nieuwe deel van de roadtrip? Richting het noorden ontmoet je in Las Tricias de lokale hippies. Zij zijn de gehaaste westerse wereld ontvlucht. En wonen nu in grotten. Wil jij ook even helemaal weg van de wereld? Overnacht zelf ook in zo’n grot! Via smalle bospaadjes wandel je verder in het Laurierbos. Met paradijselijke watervallen, stilte en vredigheid. Een gestoord mooie omgeving.

Wandel richting het oosten en neem een verfrissende duik. Bij Charco Azul is de zee erg wild en gevaarlijk. Gelukkig hebben ze daar iets op bedacht: een in de rotsen uitgehakt zwembad. Verderop in San Andrés vind je een bijzonder kerkje. De bevolking is niet alleen christelijk maar ook erg bijgelovig. Zo hebben ze wassen lichaamsdelen en poppen opgehangen. Voodoo achtige rituelen. In de hoop dat God hen zal genezen. Strijk ’s avonds welverdiend neer op het plein voor een drankje en heerlijke tapas.

Eindig je roadtrip fenomenaal op het hoogste punt van het eiland: De Roque de los Muchachos. In het Caldera de Tabulente. Een natuurgebied in een krater van 10 kilometer doorsnee. Deze plek is ook super geschikt om sterren te kijken. Boek een bezoek aan een van de mega telescopen en kijk de ruimte in. Er zijn verschillende maatregelen om lichtvervuiling tegen te gaan. De (vallende)sterren zijn daardoor waanzinnig mooi zichtbaar. Kortom: La Palma heeft alles voor een onvergetelijke trip. Strand, natuur, en swingende Latijns-Amerikaanse sfeer! Meer heb je niet nodig toch?!

Info

Vervoer

Vanaf Amsterdam naar Madrid. Vanaf daar vlieg je rechtstreekst of via Tenerife naar La Palma. Een retourvlucht heb je al voor ongeveer 400 euro. Het openbaar vervoer op het eiland is vrij goed geregeld. Er rijden verschillende bussen over het hele eiland. Verder zijn er vele wandelpaden over het hele eiland. De mooiste plekken bereik je het beste te voet.

Goed om te weten

Beste reistijd: Mei t/m september
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Euro
Taal: Spaans

Kijk

La Palma, misschien wel het minst bekende Canarische eiland. Maar absoluut een van de mooiste. Filemon bezoekt in deze aflevering van Roadtrip dit subtropische eiland. Te voet maakt hij een heel rondje. Langs watervallen, vulkanen en prachtige natuur. Rookt een echte Palmeese sigaar. Gaat los met de locals. En zwemt in de zee. Een paradijsje in ons eigen Europa.