Elke zondag om 19:40 op

NPO 3

Wales

Ontdek

Wales. De meeste van jullie zullen misschien niet direct aan Wales als vakantiebestemming denken. Maar dat dit onterecht is laat Nicolette hier links in het filmpje wel zien! Dus neem even een kijkje, voordat je doorleest. Wij wachten wel..

Precies. Als je gekeken hebt ben je, net als ons, verkocht. En daarom zetten we alles even op een rijtje. Want wie wil nou niet de geweldige Pembrokeshirekust verkennen. Wij wel, en wil je nou net als Nicolette, niet alleen op het droge blijven. Check dan eens Coaststeering uit! Maar ook gewoon wandelen langs de prachtige kust is geweldig, vooral sinds de Wales Coast Path in het leven is geroepen! 

Maar niet alleen de kust is top, ook in St. Davids is genoeg te doen. Zoals de geweldige Kathedraal. Door dit bouwwerk heeft het stadje ook echt stadsrechten en is het de kleinste stad in in Groot-Brittannië! Wij vinden Wales echt helemaal geweldig en projecten zoals Lammas Ecovillage is daar zeker ook een reden voor! 

Info

Eten

Voor het geweldige eten of de toffe clubs hoef je hier niet te komen. Maarr, alsnog hebben wij wel een paar fijne restaurantjes voor jullie kunnen ontdekken. Zoals Oriel Y Parc Cafe. De ideale plek om neer te ploffen voor een lunch na een lange ochtend wandelen. Als je in de zomer in dit gebied bent dan is ook Gianni's Ice Cream top. Voor, je raadt het al, ijs!

Voor de avonduren is PanAroma Gourmet een goede optie. Zorg dan wel dat je in een appartement zit want dit is een takeaway restaurant. Wil je wel uit eten, loop dan binnen bij Saffron (Indiaans) of het vegetarische Cwtch! 

Onze vrienden van The Guardian hebben ook een lijstje op gesteld met hun top 10 budget restaurants in Pembrokeshire. Die vind je hier!  

Vervoer

Voor zo'n €140,- heb je al een retourticket naar Cardiff. Vanaf hier is het zo'n een twee uur rijden naar St Davids. Wel even een huurauto regelen dus. 

Goed om te weten

Beste reistijd: Mei & juni
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Britse Pond
Taal: Engels

Kijk