Elke zondag om 19:40 op

NPO 3

Saint Lucia

Ontdek

Begin je reis op Saint Lucia in de voormalige hoofdstad Soufrière. Deze stad werd voor een deel verwoest door een brand. Daardoor heb je een duidelijk oud en modern deel. Vanaf Soufrière kun je prachtige tochtjes maken. Huur een auto en rij naar de enige drive-inn vulkaan ter wereld. Hier zie je supermooie geelgroene zwavelbronnen. En zwarte heetwaterbronnen. De aardkorst is erg dun op deze plek.

Op Saint Lucia vind je een van de mooiste stranden ter wereld: Anse Chastenet. Een ander leuk strand is Anse Mamin. Ook heel vet om te doen: De Aerial tram. In een soort van open lift ga je door de prachtige natuur en jungle. Goedkoop is het niet. Wel heb je de meest waanzinnige uitzichten.

Vanaf eigenlijk alle Caribische Eilanden kun je geweldige zeiltochten maken. Maar Saint Vincent is een van de beste plekken om te beginnen. Vanaf dit grotere eiland vaar je naar een ander groter eiland: Gernada. Via verschillende kleine eilandjes. Huur een zeilboot en vaar de zee op. Nog nooit gezeild? Ook geen probleem! Vaak kun je ook een schipper erbij huren. Zodat je deze ervaring niet hoeft te missen. Zeil langs verschillende eilandjes. Allemaal prachtig en steeds weer uniek.

Info

Eten

De specialiteiten van Saint Lucia zijn: vis, vis en nog meer vis. Verrassend is het niet. Maar wel erg lekker. Bestel de langouste. Kreeft op een lokale wijze klaargemaakt. Het gerecht met onrijpe bananen en zoute vis is ook populair. En accra, een soort van gefrituurd vis-koekjes, is ook lekker. Of koop op de markt een verse vis. Erg goedkoop. Zeker als je hem nog helemaal heel koopt. Wil je hem laten schoonmaken (wel zo lekker). Dan betaal je hier extra voor. Maar hoeveel? Dat kun je zelf onderhandelen.

Gelukkig is er toch nog iets anders naast vis. Op Saint Lucia eten ze namelijk ook veel ‘breadfruit’. Dit is een soort aardappel. Alleen dan zoeter. Vaak wordt hier chips van gebakken. Of zit het door een salade of ander gerecht heen.

Een lokaal drankje is het Caraïbische bier, cocktails met rum. En de zogenaamde ‘gouden appels’: een soort appelsap van onrijpe appels met suiker. Het smaakt een beetje zuur. Maar is wel erg verfrissend! 

Vervoer

Vlieg vanaf Dominica naar Saint Lucia. Huur daar een auto en cross het eiland over. Ook heel leuk om te doen: zeil over de Caribische Zee. Op sommige plekken kun je alleen komen met een boot. Vaar langs de verschillende kleine eilandjes. En ontdek dat elk eiland weer anders is. Kun je zelf niet zeilen? Geen probleem! Huur een zeilboot (met schipper) en geniet van deze bijzondere tocht. 

Goed om te weten

Beste reistijd: Januari t/m april
Visum: Nee
Inentingen: Ja
Valuta: Oost-Caribische Dollar
Taal: Engels, Frans & Creools

Kijk

Maurice reist deze week door naar de volgende Caribische Eilanden. Hij begint op Saint Lucia. Bezoekt daar de drive-inn vulkaan. Met zwavel en warmwaterbronnen. En vliegt hierna naar Saint Vincent. Waar hij aan een zeiltocht over de Caraïbische Zee begint.