Elke zondag om 19:40 op

NPO 3

Saint Vincent en de Grenadines

Ontdek

Vaar vanaf Saint Vincent en de Grenadines naar Grenada. Onderweg kom je langs verschillende kleinere eilandjes. Zoals Canouan, Mayreau, Union Island, Martinique. Alle eilandjes zijn supermooi. En de meesten kun je alleen per boot bereiken. Je vindt makkelijk ergens een afgelegen baai. Waar je kunt aanleggen en de hele dag kunt liggen in de zon. Wat je echt niet wil overslaan zijn de prachtige Tobago Cays. Deze eilandjes zijn letterlijk het paradijs op aarde. Witte stranden en een blauwe zee.

Ga ook zeker snorkelen en spot de meest kleurrijke vissen. Zeeschildpadden en waanzinnig koraal. Zeilen brengt je naar de meest mooie plekken. Want op veel eilanden kun je alleen per boot komen. Zoals op Mopion Island. Dit is het kleinste eilandje van de Caraïben. Herkenbaar aan het kleine parasolletje.

Heel leuk om te doen: ga naar een van de festivals. Of zeilwedstrijden. Zoals de Mayreau Regatta of Canouan’s Regatta. Dans met de vrolijke mensen. En drink de lekkere Caribische cocktails. Met natuurlijk: Rum.

Info

Eten

Het eten van een zeeman is niet super de luxe. Veel restaurants zijn er niet op de (onbewoonde) eilandjes. Maar bij de hotels of resorts kun je vaak wel uitgebreid uiteten. Wat leuker en gezelliger is. Is als je vaart richting het licht op de eilandjes. Is er vaak ergens een spontaan georganiseerde barbecue. Vang je eigen vis uit de zee. Bak hem. En heet het op. Super lekker én zo ontmoet je meteen andere zeilers.

Als je aan Caraïben denkt, dan denk je aan rum. Een drankje dat je daarom zeker wil drinken. Als je op Saint Vincent en de Grenadines bent. Probeer dan ook de Jack Iron Rum. Dit is de sterkste rum van de wereld. Er zijn verschillende winkeltjes waar je dit kan kopen. Proost!

Vervoer

Voor zo’n 800 euro vlieg je op en neer vanaf Schiphol. Je komt dan aan op Saint Vincent. En vanaf daar kun je zelf een zeilboot huren. Of meegaan op een boot met een schipper. Zeilen is een van de beste en leukste manieren om naar de verschillende eilanden van de Grenadines te gaan. De meesten zijn namelijk alleen per boot bereikbaar.

Goed om te weten

Beste reistijd: Januari t/m april
Visum: Nee
Inentingen: Ja
Valuta: Oost-Caribische Dollar
Taal: Engels, Frans & Creools

Kijk

Maurice zeilt deze week verder over de Caribische Zee. Via de Tobago Cays vaart hij richting Grenada. Hij stopt op verschillende eilandjes. Gaat barbecue├źn en belandt tussen de dansende dames op een zeilwedstrijd. Hij legt aan bij het kleinste eilandje. En zwemt in de waanzinnig mooie zee.