Vanaf 25 augustus een nieuw seizoen op

NPO 3

Portland

Ontdek

Portland, de grootste stad van de staat Oregon (aan de Westkust van de VS) is, geheel ten onrechte, minder bekend dan andere bekende steden als San Francisco en Seattle. Het is een, zeker voor Amerikaanse begrippen, erg liberale en tolerante stad.

In Portland kun je echt ontzettend goed shoppen, eten en uitgaan. Vooral op de Mississippi Avenu. Vanuit de stad kan echter ook zo de prachtige groene wildernis van de staat Oregon trekken. 3 op Reis kwam zowat tijd te kort om alle shops, bars, aparte musea en evenementen te bekijken. Ook voor ons was Portland een ontzettend verrassende topbestemming.

De al eerder genoemde Food Carts verdienen minstens één bezoekje. De enorme boekenwinkel die 3 op Reis bezocht heet Powells. Het maandelijkse straatfeest is een absolute must see! Ook een bezoek aan de bizarre ‘Shanghai’-tunnels is zeker de moeite waard. De soap box derby, eens per jaar in half augustus: een straatrace met zelfgebouwde knutselbolides. Geweldig om te zien! Hier vind je zeer complete info over Portland, een hele handige site!

Info

Eten

Snel en heel erg lekker (en ook nog überbetaalbaar) eten doe je in Portland eerst en vooral bij de Food Carts, de mobiele keukentjes die je overal in de stad tegenkomt. Deze site geeft een perfect overzicht van wat je kan verwachten. Het ultieme Amerikaanse ontbijt bestel je bij http://www.docksidesaloon.com/. Het restaurant ziet er niet uit, maar het eten maakt echt alles goed!

Een goed betaalbare Aziatische ecolunch vind je bij Chef Naoko. Naast heel veel heerlijke Amerikaanse, Oosterse en Arabische opties is ook het Peruaanse restaurant Andina een hele goede en bijzondere optie. Zin in een etentje in het restaurant met het beste uitzicht, de lekkerste steaks en de hoogste rekening? Dat is toch echt Portland Citygrill!

Portland is de ‘microbrewery’ hoofdstad van de VS,  Bijna al die bijzondere biertjes kun je onder andere uitproberen in Laurel Woodbrewpub. Een andere aanrader is de excentrieke bar/bioscoop The Bagdad Theater: heel veel soorten bier en aparte films in een prachtige setting. Zoals gezegd is Portland ook echt een wijnbestemming. Zowel lokale als internationale topwijnen kunnen geproefd, gedronken en gekocht worden in de stad –en in de omgeving. De beste cocktails, en dat zegt wat in deze stad, drink je bij Teardrop Lounge

Vervoer

Vanaf Schiphol vlieg je in 10 uur direct op Portland. Een retourticket kost je zo'n €800,-.

Met de auto vanuit bijvoorbeeld San Francisco (een road trip van in totaal 10 uur) of Seattle (3 uur) en dan heb je ook nog eens een heel mooi landschap om doorheen te rijden. Ook de Amtrak trein en de Greyhound bus zijn het overwegen waard, als je met veel tijd en weinig geld door het Westen van de VS reist.

Goed om te weten

Beste reistijd: Variabel
Visum: Ja
Inentingen: Nee
Valuta: Dollar
Taal: Amerikaans

Kijk

Dennis gaat op roadtrip door Amerika. Wild West filmsets, mormonen en indianenreservaten. De aankomende weken gaat hij het allemaal zien op zijn geweldige rondreis. Dennis begint in Portland, een stad die vaak onterecht overgeslagen wordt.