Vanaf 25 augustus een nieuw seizoen op

NPO 3

Bolivia

Ontdek

Bolivia. Een mooie plek om je trip door dit land te beginnen is Sucre, waar de beste en wereldberoemde chorizo vandaan komt. Sucre is de officiële hoofdstad van Bolivia en één van de mooiste historische steden van Zuid-Amerika. Het is een compacte stad, met een historisch centrum dat tot het Unesco erfgoed behoort. De stad heeft als bijnaam La Ciudad Blanca, wat witte stad betekent. Reden hiervan zijn de hoeveelheid witte huizen, kerken en paleizen. Vanaf Sucre kun je vervolgens net als 3 op Reis vertrekken met een ietswat apart vervoersmiddel naar de hoogst gelegen stad ter wereld; Potosi!

In Potosi vind je de indrukwekkende voormalige zilvermijnen. En dichtbij vind je de bijzondere zoutvlaktes in Uyuni. Salar de Uyuni is één van de grootste zoutvlaktes ter wereld. Het gebied is 12.000 km2 groot, en bevat zo'n tien miljard zout. Dat is dus ongeveer net zo groot als de provincies Groningen, Friesland en Drenthe samen! Het zoutmeer is ooit ontstaan toen zo'n 40.000 jaar geleden het Minchín meer begon te verdampen. Een tour nemen is geen overbodige luxe!

De spirit van Prins Don Francisco opzoeken in Castillo de la Glorieta is ook zeker een must en als je ook nog wat wil opsteken loop dan even de Fenix talenschool binnen in Sucre. We kunnen kort zijn wat betreft de vraag of je deze bestemming moet bezoeken: JA! Dit is een van de 3 op Reis-favorieten zelfs!

Info

Eten

De Boliviaanse keuken staat voor gevarieerd. Het is Mexico en Spanje in één, waarbij vlees, kip, rijst en aardappel er veelvuldig doorheen gejaagd worden. Sucre’s toppers zijn; Churrasquearía Cumaná, El Huerto, Joy Ride Café, Café Restaurant Florín, La Taverne en La Posada. In Potosi word je vriendelijk verwacht in; Doña Eugenia, 4060, El Mesón, Café de La Plata!

Sucre is een studentenstad, met één van de oudste universiteiten ter wereld. Je ziet hier dan ook veel Europese jongeren rondhangen. Het gevolg? Een interessant en bloeiend uitgaansleven! De clubs zelf hebben wij helaas niet kunnen bezoeken dus tik een student aan en vraag waar het feest is die avond! Top Tip; Scoor een Chicha; Bolivaanse likeur in Mitos. Of in Potosi een shot pure alcohol van slechts 96% bij de mijnwerkers thuis!

Vervoer

Een directe vlucht vanuit Nederland naar Bolivia zit er helaas niet in. Je hebt minimaal één overstap nodig om in La Paz aan te komen. Prijzen liggen rond de €1000,- Hiervandaan kun je met een klein vliegtuigje doorvliegen naar Sucre. En uiteindelijk met de bus op ’t spoor veilig en wel in Potosi aan te komen. Een ticket heb je al vanaf € 2,50-.

3 op Reis maakte z'n trip met Bolivia Specialst; veruit de beste reisorganisatie van Bolivia!

Goed om te weten

Beste reistijd: Mei t/m oktober
Visum: Nee
Inentingen: Ja
Valuta: BOB
Taal: Spaans & 36 inheemse talen

Kijk

Chris Zegers gaat voor 3 op Reis naar Bolivia. Vanuit Sucre gaat hij met een bus die over het spoor rijdt naar het hoger gelegen Potosi, de hoogst gelegen stad ter wereld. En hij heeft een bijzondere ervaring op de zoutvlaktes in Uyuni!