Vanaf zondag een nieuw seizoen op

NPO 3

Vietnam: deze noordelijke provincie wordt jammer genoeg vaak overgeslagen

Het toerisme in Vietnam groeit razendsnel. En ja, wat wil je? Met het heerlijke eten, betoverende steden en magnifieke landschappen is het zonde om dit land over te slaan. De meeste reizigers trekken van Hanoi naar Ho Cho Minhstad en nemen een uitstapje naar Sapa. Een toffe route, maar daarbij slaan reizigers vaak een prachtige provincie over.

Cao Bang is de naam van deze provincie. Dit noordelijke deel is een ideale plek voor reizigers die een relatief onbelopen zijpad willen inslaan.

Cao Bang ligt in het uiterste noordoosten van het land, tegen de grens van China aan. Verwacht hier spectaculaire landschappen die het hart van de gemiddelde avontuurlijke reiziger sneller doen slaan.

Ban Gioc
Een van de hoogtepunten van de provincie zijn de Ban Gioc-watervallen, volgens velen de mooiste van Vietnam. De waterval is verdeeld over drie delen, die elkaar scheiden door bomen en rotsen.

Ban Gioc mag zich de breedste waterval van het land noemen en bestrijkt de grens met China.

Thang Hen Lake
Meer richting het centrale deel van de provincie bevindt zich Thang Hen Lake. Dit gebied bestaat uit 36 verschillende meren op een hoogte van duizend meter, die zijn verbonden aan grotten. Het zijn een van de hoogst natuurlijke meren in de bergen van Vietnam.

Pac Bo
Het dorp Pac Bo heeft fantastische landschappen, maar dat is niet waarom menig avonturier het plaatsje bezoekt. Pac Bo heeft namelijk een historische lading over zich heen hangen.

Foto: Tonkinphotography : Shutterstock.com

De revolutionaire Ho Cho Minh dook hier een aantal weken onder in een grot, nadat hij terugkeerde in Vietnam.

Foto: Vietnam Stock Images : Shutterstock.com  

Quay Son River
Deze rivier voedt de Ban Gioc-watervallen, met een totale lengte van 89 kilometer. De rivier loopt door kalksteenbergen die afgewisseld worden met rijstterrassen.

Een boot- of kayaktocht door dit groene gebied is dan ook zeer aan te aanraden.

Nguom Ngao
Vlakbij de Ban Gioc-watervallen zijn de kalksteengrotten van Nguom Ngao te bewonderen. Dit immense grottenstelsel kenmerkt zich door een aantal indrukwekkende ruimtes met stalactieten en stalagmieten.

Gaan?
De gelijknamige stad Cao Bang is een goede uitvalsbasis. Weinig reizigers zijn nog bekend met de provincie. Verwacht daardoor ook weinig opties als het gaat om accommodaties. Je bereikt Cao Bang het beste via Hanoi. Vanuit Hanoi vertrekken er dagelijks bussen naar de noordelijke stad.

Meer avontuurlijke plekken in Vietnam bezoeken? Ook het junglegebied van Phong Nha-Ke Bang National Park behoort tot de best bewaarde geheimen van het land.