Elke zondag om 19:40 op

NPO 3

De Avatar rotsen bestaan écht en kun je in dit land bewonderen!

Sommige filmlocaties zijn te mooi om waar te zijn. Maar dat geldt niet voor de zwevende rotsformaties uit Avatar. Deze mysterieuze rotspilaren hebben namelijk een lookalike en die kun je zelf bezoeken!


De rotsen bevinden zich in het Zhangjiajie (spreek uit: djang-dja-dje) National Park, In het oosten van China. De planeet ‘Pandora’ uit James Cameron’s film Avatar is gebaseerd op dit magische park. Met meer dan drieduizend stenen zuilen kun je hier eindeloos genieten van de adembenemende natuur die China te bieden heeft.Toegegeven: het landschap zweeft niet zoals in de Avatar-films, maar met een beetje fantasie (en mist) kom je een flink eind!

In het park barst het van unieke planten en wilde (beschermde) diersoorten. Denk aan makaken, panters, herten en reuzensalamanders. Vooral de makaken laten zich graag fotograferen.

Naast de oogverblindende natuur en de diversiteit aan dieren heeft dit park nog meer te bieden. Het nationale park is namelijk ook in het bezit van ’s werelds langste en hoogste glazen brug. De brug hangt op 300 meter hoogte en met een lengte van 430 meter is het belopen ervan een avontuur op zich! Lees voordat je over deze brug wandelt goed de regels door. Je mag namelijk niet zomaar alles meenemen. En net als bij veel andere Chinese attracties moet je ook híer je paspoort laten zien. Naast ’s werelds langste glazen brug hangt hier ook een enorme kabelbaan. De Tianmen Shan kabelbaan begint in de binnenstad van Zhangjiajie en leidt naar Tianmen Shan, wat letterlijk Hemelpoortberg betekent. Met 7455 meter is dit de langste kabelbaan ter wereld.

De beste tijd om het park te bezoeken is in het voor- of najaar. In de zomermaanden juli en augustus is het namelijk loeiwarm. Daarnaast is dit de vakantieperiode voor de Chinezen, die per bus in groten getale het land afreizen om dit park met een bezoek te vereren. Als flexibele reiziger wil je deze drukte natuurlijk ontlopen. Wees dan ook op tijd met het grijpen van tickets, aangezien steeds meer reizigers dit mooie natuurgebied ontdekken. Via Zhangjiajie Hehua Airport (DYG) vlieg je hier vanuit vrijwel alle grote Chinese steden naartoe.

Al met al is Zhangjiajie National Park zeker een must om toe te voegen aan je bucketlist!

Meer buitengewoon buitenaardse plekken zien? Klik dan hier!