Elke zondag om 19:40 op

NPO 3

Dit mysterieuze waterpark in Vietnam geeft je de rillingen

Ho Thuy Tien: Ooit bedoeld als prestigieus waterpark, maar tegenwoordig niet meer dan een verwaarloosde bouwval. Maar misschien is dat juist de charme van het verlaten Ho Thuy Tien in Vietnam.

Het Ho Thuy Tien waterpark aan de rand van de Vietnamese stad Hue werd gebouwd in 2004. De bouw kostte maar liefst 3 miljoen Amerikaanse dollars, maar het mocht niet baten. Het park was namelijk maar voor de helft af en ging een paar jaar later failliet. Ondanks dat je het water beter kunt ontwijken, is dit waterpark voor toeristen nu juist spannender dan ooit.

De hoofdattractie is de grote vervallen draak in het meer. Als je naar boven klimt, heb je uitzicht over het hele park. Je loopt hier langs met water gevulde aquariums waar ooit vissen rondzwommen.  


Foto: Kamilalala / Shutterstock.com

In Ho Thuy Tien vind je ook een verlaten amfitheater, een aantal nog intacte glijbanen en zelfs verlaten vakantiehuisjes. 

Het gerucht gaat dat er zelfs krokodillen in de bassins van het aquarium zwommen. De beesten bléven hier zelfs nadat het park al gesloten was. Niemand van de organisatie keek naar ze om en bezoekers namen lange tijd voedsel mee voor de verwaarloosde krokodillen. Na een paar jaar zijn ze (gelukkig) door de Vietnamese overheid uit het water gehaald en in een reservaat geplaatst.  

Gefascineerd door dit mysterieuze waterpark? Bekijk ook deze post-apocalyptische plekken.