Elke zondag om 19:40 op

NPO 3

Is dit de mooiste heuvelstad van Toscane?

Midden in het glooiende heuvellandschap van Toscane ligt de charmante stad Volterra. Een stad met de perfecte ingrediënten voor een Italiaanse dagtrip. Denk aan eeuwenoude cultuur, een rustieke sfeer en schilderachtige omgevingen.

Foto: GoneWithTheWind / Shutterstock.com

Gelegen tussen reizigersmagneten Rome en Milaan is het voor heuvelstad Volterra appeltje-eitje om zijn authentieke sfeer te behouden.


Foto: Maurizio Callari / Shutterstock.com

Foto: Georgia Carini / Shutterstock.com

Foto: Fesus Robert / Shutterstock.com

Hoewel de geïsoleerde ligging zorgt voor een serene sfeer, heeft het bezoekersaantal in de stad flinke stappen gemaakt. En dat kwam voornamelijk door fans van de Twilight-films. In de films is Volterra namelijk de thuisbasis voor de Volturi, een kring van krachtige vampieren.

Foto: DiegoMariottini / Shutterstock.com

Foto: DiegoMariottini / Shutterstock.com

Maar loop als vampierenfan niet te hard van stapel. De scènes zijn namelijk niet daadwerkelijk gemaakt in Volterra, maar twee uur verderop in de Italiaanse stad Montepulciano. Toch zijn de kronkelige straten alsnog bijzonder genoeg om doorheen te wandelen.


Foto: Ermess / Shutterstock.com

Foto: StevanZZ / Shutterstock.com 

Ooit heette de stad Velathri en behoorde het tot een van de twaalf steden van de Etrusken. Door de stad verspreid vind je dan ook vele Etruskische overblijfselen.

Foto: StevanZZ / Shutterstock.com

Foto: ansharphoto / Shutterstock.com

Zoals gezegd staat Volterra vooral bekend om zijn rust en authenticiteit. Klinkt misschien saai, maar het rustige leven op dit Italiaanse platteland gaat je goed doen.

Foto: andras_csontos / Shutterstock.com

Foto: StevanZZ / Shutterstock.com

Tip: Volterra ligt op een uurtje rijden van Florence. En dat maakt de 'vampierenstad' perfect om als dagtrip te bezoeken.

Foto: StevanZZ / Shutterstock.com

Nog zo’n onbekende Italiaanse stad: Ferrara.