Elke zondag om 19:40 op

NPO 3

Hét natuurwonder van Yellowstone National Park

Holy shit. Dit meer lijkt wel behekst. Verdomd mooi behekst. Dat dan weer wel… Dit indrukwekkende natuurverschijnsel in Yellowstone National Park is een van de meest gefotografeerde bronnen ter wereld. En na het zien van deze foto’s begrijp je waarom.

In de Verenigde Staten vind je een overdosis aan nationale parken. Yellowstone is het oudste park en staat bekend om de indrukwekkende geisers, de waanzinnig mooie hot springs en de grote mengelmoes van dieren. Het meest iconische natuurwonder van het park? Dat is sowieso de Grand Prismatic Spring.

Wanneer je het park bezoekt, hebben je oogbollen slechts aandacht voor één ding. Juist, de combinatie van het intense blauwe water en de heldere oranje tinten. Deze zorgen voor een adembenemend contrast. Interessant detail: de kleuren veranderen van tint als de zonnestralen erop vallen. Ongelofelijk mooi om te zien!

Waar de krater deze bijzondere kleurencombinatie aan te danken heeft? Aan de grote verscheidenheid aan bacteriën in het water, ook wel thermofielen genoemd.

Goed om te weten: vanaf de grond is de waterbron soms minder goed zichtbaar door de waterdamp. De temperatuur van de hot spring tikt namelijk een temperatuur van 85°C aan. Vooral ’s winters is de kans op deze stoomwolken groot.

Wil je het ultieme zicht op de waterbron? Met een helikoptervlucht droom je gegarandeerd compleet weg!

Meer kleurrijke natuurverschijnselen zien? Check dan dit zuurstokroze Australische meer!