Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Deze tropische parel wil je ontdekken!

19-05-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
145 keer bekeken
  •  
xlthumb_fernando
Fernando de Noronha is de geheime parel van Brazilië. Deze archipel in de Atlantische Oceaan scoort zeer hoog als ’t gaat om natuurlijke schoonheid. Geloof ons: hier wil je sowieso een paar dagen vertoeven. En wij vertellen je waarom.


Fernando de Noronha bewijst dat onze planeet nog verborgen droomeilanden kent. Deze archipel, 350 km van de Braziliaanse kust verwijderd, diende in de 19 en 20 eeuw als gevangenis. En nu? Nu zou je er zelf gevangen willen worden... Wat deze droomarchipel zoal biedt? Meer dan genoeg! Zo is de eilandengroep omringd met kristalheldere wateren, waar een divers zeeleven te vinden is. Zo vind je in Fernando de Noronha namelijk de allergrootste concentratie dolfijnen in de wereld! Daarvoor moet je – verrassend genoeg – bij Dolphins Bay zijn. Daarnaast zijn de wateren rondom de archipel rijk aan schildpadden en haaien. Onschuldige haaien, dat dan wel. 

xlthumb_fernando
Een rijk visleven dus. En dat is vooral te merken bij het Fernando de Noronho Marine National Park. De archipel is daarom een uitstekend gebied om jezelf in een duikpak te hijsen! Een van de tofste duikspots is een Braziliaans oorlogswrak. Liever naar vissen koekeloeren vanaf het wateroppervlak? Ga dan op snorkeltrip. Maar er is meer op zee te beleven: zo kun je hier namelijk ook perfect surfen! De beste surfspot is Sancho Beach.

xlthumb_fernando2
Ook op het land ga je je niet vervelen. De archipel kent zo’n 16 stranden met een verlaten look. Vooral de stranden Baía do Sancho en Praia do Leão wil je niet ontwijken. Voor hike-liefhebbers is de Atalaia Trail een aanrader, een wandelroute die je langs de mooiste spots van het hoofdeiland brengt. Verwacht hier een shitload aan tropische landschappen die niet van je netvlies vervagen. Oh en: ga naar de Two Brothers Rocks als je de mooiste zonsondergang van de archipel wilt vangen. Deze twee gigantische rotsen steken uit de zee en tja… je kunt je vast voorstellen wat dat voor zicht geeft.  

xlthumb_fernando4
Op het hoofdeiland, Ilha de Fernando de Noronha, kun je maar één gecementeerde weg tellen. En dat is maar beter ook. Want – echt waar – je wil hier zoveel mogelijk te voet ronddwalen. Maar mócht je toch snel van strand A naar strand B willen komen, huur dan vooral een beach buggy! Je weet wel, zo'n unit waarmee je over het strand scheurt ;)

Nog meer wegdroom eilanden op je beeldscherm? Klik jezelf naar het hemelse eiland Maupiti!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.