Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Droom weg naar Madagaskar

06-06-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
873 keer bekeken
  •  
Madagaskar thumb
Jaja, de animatiefilm met de soortgelijke naam kennen we allemaal wel. Maar helaas: dit is geen filmrecensie. En op Madagaskar leven helaas geen pinguïns, wat de film je wel doet denken. Maar niet getreurd! Want je vindt hier veel anders moois…

Wil je unieke dieren spotten? Dan is Madagaskar hét eiland voor jou! Dit eiland ligt namelijk zó ver van de rest van Afrika dat dieren en planten hier ongestoord kunnen evolueren. Je spot hier grote groepen maki’s en kameleons, maar ook tropische bounty-eilanden en eindeloze kustlijnen. Madagaskar is vanuit elke hoek een lust voor het oog. Welke plekken je gezien moet hebben? Gaan wij – en Geraldine – je laten zien!  
Isalo National Park
Het Afrikaanse paradijs kent verschillende nationale parken. Wanneer je in het zuiden van Madagaskar bent, mag je deze parel niet overslaan! Want de natuur is hier gestoord mooi en het park is rijk aan dieren. Wil je hier overnachten? Kan. Maar laat dan wel je slangenfobie thuis ;-).
Allée des baobabs
Madagaskar staat niet alleen bekend om haar dieren. Maar ook om haar overweldigende natuur! Er groeien hier namelijk zes soorten Baobab bomen: de nationale bomen van het eiland. De bomen zijn vooral mooi bij zonsondergang. Dan kleuren deze joekels namelijk oranjegeel en krijgen nationale parken een magische tint over zich heen.
Madagaskar thumb
Tsingy de Bemaraha National Park
In dit natuurreservaat kun je grote hiketochten doen! Om uitzichtpunten te bereiken, glijd en klim je tussen rotsen door! En geloof ons… Eenmaal boven heb je een uitzicht waar je “U” tegen zegt! De plek staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
Fotoger
Antananarivo
Op zoek naar een flinke portie cultuur? Dan zit je in de hoofdstad van Madagaskar sowieso goed. In het oude centrum vind je veel koloniale gebouwen, marktjes en restaurants. Aanrader is het indrukwekkende oude paleis Rova van Antananarivo.
Anekao
Madagaskar heeft een geweldig binnenland. Toch mag je de uitgestrekte kustlijn niet missen. Bezoek de plaats Anekao en laat je betoveren door een fantastische onderwaterwereld: perfect om te snorkelen. Rondom het eiland Nosy Ve ligt het Rolaria Reef System: het derde grootste koraalrif ter wereld!
Pssst. Meer van Afrika zien? Check dan deze roadtrip!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.