Elke zondag om 19:50 uur op NPO 3!

 • Hier vind je de meeste zonuren in juli

  Top 10 vitamine D garantie

 • Bij goed weer hoort zon. Maar dat is in Nederland zelfs in de zomer nogal een dingetje. Ben jij ASAP toe aan een dosis vitamine D? Maar heb je nog geen vakantiebestemming gevonden? Scrol verder dan.

  Speciaal voor jou: een top tien met de meeste zonuren in juli ter wereld. Verassende bestemmingen krijg je er gratis bij.

  #1 EN #2: CALIFORNIË (USA)
  Voor de allermeeste zonuren in juli moet je in de plaatsen Redding en Fresno zijn. Daar chill je ‘m 14.28 uur en 13.81 uur per dag in de zon! Pak dan meteen even Los Angeles mee.

  #3 KAZACHSTAN
  Niet het eerste land die in je opkomt als je aan de zomer denkt. Maar daarom extra vet. En in Kzyl-Orda geniet je in juli ook nog eens van 13.68 uur zon op een dag. Chris heeft Kazachstan alvast voor je uitgeprobeerd.

  #4 NEVADA (USA)
  Met 13.35 uur zonneschijn per dag scheelt de plaats Reno (dichtbij Lake Tahoe) in Nevada niet veel van Kzyl-Orda. Maar ook deze staat is het reizen net zo waard. Kijk zelf maar. 

  #5 IDAHO (USA)
  De vijfde plek wordt weer opgeëist door de USA. In Boise, de hoofdstad van de staat Idaho, brandt de zon zo’n 12.90 uur per dag in juli.

  #6 TADZJIKISTAN
  Probeer Tadzjikistan maar eens op de kaart aan te wijzen. Valt goed tegen hè? Niet gek. Want deze voormalige Sovjetrepubliek is nog niet ontdekt door toeristen door een eerdere burgeroorlog. Maar wist je dat het land barst van de bergen, meren en gletsjers? Tel daarbij de 12.87 zonuren per dag in Samarkand op. En je wil Tadzjikistan opeens best graag bezoeken.

  #7 NEVADA (USA)
  Daar is ie weer: Nevada! Dit keer het plaatsje Winnemucca. Die op de zevende plek staat met 12.85 dagelijkse zonuren.

  #8 #9 EN #10: TURKIJE EN CYPRUS
  Antalya (Turkije), Paphos (Cyprus) en Nicosia (Cyprus) delen de laatste drie plekken in de top tien met 12.81 zonuren per dag. Ze liggen namelijk allemaal in hetzelfde gebied. Volgens wetenschappers is Cyprus sowieso ideaal voor de mens trouwens. Want het heeft een hoge temperatuur en standaard een goed windje.

  Liever dichtbij huis? In Nederland schijnt de zon met 6.62 uur per dag het meest in Valkenburg. En in België moet je in Oostende zijn voor 7.10 uur per dag.

  En voor wie niet op reis kan: zet de zon digitaal op je bakkes met deze lekkere Spaanse Deuntjes.