Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Ontdek de metropool Santiago!

04-05-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
305 keer bekeken
  •  
xlthumb_santiago
Wat krijg je als je een immense Zuid-Amerikaanse stad met miljoenen inwoners combineert met een portie groene parken, historische gebouwen en een bruisend uitgaansleven? Juist. Santiago. 
Santiago , de hoofdstad van Chili , mag dan een gigantische metropool zijn, maar het centrum is gelukkig compact genoeg om in korte tijd te ontdekken. Zo heb je hier tal van toffe musea, indrukwekkende architectuur en gezellige pleintjes. En natuurlijk nog veel meer… Wat we je zeker zouden aanraden? Gaan we je vertellen.
xlthumb_santiago
Cerro San Cristóbal
Voor het ultieme uitzicht op de gigantische stad beklim je de 850 meter hoge Cerro San Cristóbal heuvel. Zorg dat je deze berg enkele uren voor zonsondergang of na een regenbui beklimt. Waarom? Op deze momenten is de kans klein dat jouw uitzicht wordt verstoord door de smog. De top van de berg kun je bereiken per auto. Maarrr je kunt ook de  funicular  in stappen: de steile kabeltrein. Wij zeggen: ga voor de funicular!  
xlthumb_kabelbaan
Mercado Central
Deze markthal is ontworpen door dezelfde architect die de Eiffeltoren ontwierp. Visliefhebbers gaan zich sowieso thuisvoelen in deze hal, want dit is dé spot voor de heerlijkste Chileense visgerechten. Ook vind je hier de groente- en fruitmarkt van Santiago: La Vega Central Market. Tip: dwaal af naar de buitenzijden van de markt, waar het iets rustiger is. 
Bellavista
In de populaire wijk Bellavista ga je je zeker niet vervelen. Tip: bezoek de buitenzijde van deze wijk, waar je toffe street art kunt spotten. Ook vind je in Bellavista een bruisend uitgaansleven. Hier kun je vele clubs en barretjes induiken!
Cajón del Maipo
Op zo’n anderhalf uur rijden van de metropool ligt de Cajón del Maipo: een waanzinnige kanyon die je als avontuurlijke reiziger niet mag overslaan. Zo kun je hier namelijk hiken, kayakken en zelfs skiën. Oh en: er zijn ook hot springs…


Santiago is ideaal om per fiets te verkennen. Overal in de stad kun je groene fietsen huren, de Bicicleta Verde’s. Per fiets heb je de highlights van de stad binnen no time bewonderd.  



Wat je in Santiago qua eten kunt verwachten? Heel veel bonen, vis, aardappelen en rijst. Daarvoor ben je bij de gezellig buurt Barrio Lastarria aan het juiste adres. En Santiago mag je niet verlaten zonder een ‘Completo Italiano’ te hebben gegeten: een hotdog met tomatenblokjes, gestampte avocado en heeeul veel mayonaise. 
cajon del maipo
xlthumb_fietsen


Pssst: check ook deze kijktips voor een trip naar Zuid-Amerika!
xlthumb_chili
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.