Elke zondag om 19:50 uur op NPO 3!

 • Van reizen je beroep maken?

  Lees hier hoe!

 • Droom jij stiekem ook van zo’n baan als die van Dennis of Geraldine? Je bent niet de enige. Want wie wil er nou niet alles van de wereld zien en ook nog eens betaald krijgen! Met welke beroepen dat kan? Check er zeven hieronder.

  #1 Achter de bar 
  Cocktails shaken aan de bar op ’t strand? Het kan! Ga als barvrouw of barman aan de slag. Reis door verschillende landen. En sta achter de bar in de vetste clubs. De beste kroegen. Of de leukste strandbarretjes. Best hard werken. Maar daar krijg je heel wat voor terug. Je leert leuke mensen kennen. En je komt op de mooiste plekken! Als dat geen droombaan is...
  Reisjob 1

  #2 Bloggen of vloggen op reis!
  Geboren met een pen in je hand? Reis dan de hele wereld over en schrijf! Als reisblogger doe je verslag van de beste stranden. De leukste barretjes. En de mooiste tempels. Ben je beter in presenteren? Pak dan je camera. En maak vlogs! Als vlogger maak je videoblogs waarin jij de presentator bent. Post je vlogs online en probeer zoveel mogelijk kijkers te trekken. Als beginnende reisreporter kan ’t moeilijk zijn er je brood mee te verdienen. Een paar tips, tricks en meer info vind je daarom hier. Gaan je vlogs super goed? Wie weet ben jij dan wel dé reisreporter van de toek)reisjob 2


  #3 Les geven in de sneeuw
  Heb je een passie voor skiën of snowboarden? En ben je daar supergoed in? Word ski- of snowboardleraar! Want wat is er leuker dan werk van je hobby maken? Geef les en ga de hele dag van pistes. In de mooiste wintersportgebieden. Op fantastische plekken ergens in de wereld! 
  beroep ski

  #4 Mooie foto’s maken  
  Als reisfotograaf kom je op bijzondere plekken. Reis je door superveel landen. En schiet je prachtige plaatjes. Hoe je aan dit fantastische beroep komt? Volg een opleiding en koop een goeie camera! Meer info check je hier.
  Reisjob 4

  #5 Werken op een cruiseschip
  Ga aan de slag op een megagroot cruiseschip! En vaar waar dan ook ter wereld. Welke beroepen er op zo'n boot zijn? Veel! Van kok in de kookploeg. Tot entertainer in ‘t animatieteam. En van schoonmaakster van de slaapcabines. Tot werken in de bediening in één van de vele restaurants. 
  Reisjob 5

  #6 Word reisleider 
  De mooiste plekken zien. Tours organiseren. En over interessante plekken vertellen. Klinkt dit goed? Wordt dan gids. Of reisleider! Het is dan wel handig als je meerdere talen spreekt. Een beetje kan organiseren. En niet bang bent om de verantwoordelijkheid op je te nemen.
  Reisjob 6

  #7 Fruit plukken in de zon
  In Australië kan je een werkvisum aanvragen. En dat is top! Want daardoor kan je werken én reizen door dat enorme land. Ga bijvoorbeeld aan de slag as fruitplukker. Op een ranche. Waar je met een groepje backpackers fruit en groente gaat plukken. Let wel op. Australië is zo groot. Dat er elke seizoen van ’t jaar wel iets te plukken valt. De vraag is dus alleen waar en wanneer. Dus zorg dat je die info van te voren hebt :)
  Reisjob 7