Elke zondag om 19:50 uur op NPO 3!

 • Voor op je stedentriplijst

  Zeven Europese steden waar je blij van wordt!

 • Wind. Kou. De winter is flink begonnen. Dus trek je winterjas aan. Klap je paraplu maar uit. Of… Maak ‘n lekkere stedentrip! Waarheen? Naar één van deze Europese steden.

  #1 PRAAG
  Eén van de mooiste steden van Europa! Wandel langs de Moldau. En bezoek het meest romantische plekje van de stad: de top van de Petrinheuvel. Voorproefje op jullie eigen Praagbeleving? Klik hier!   #2 LISSABON
  Het is hier 't hele jaar door mooi. De stad zelf is prachtig. En de sfeer is er fantastisch! Kortom: een tripje naar Lissabon is áltijd een goed idee. Tips je trip vind je hier.  #3 BRUGGE
  Belgische chocolade. Wafels. En bier. Deze stad is eigenlijk áltijd een aanrader. Ga eten bij één van de leuke restaurantjes aan het water. Loop over mooie pleintjes. En slenter door middeleeuwse straten. 

  RB3

  #4 EDINBURGH
  Beklim samen het oude Edinburgh Castle. Of luister naar enge verhalen tijdens de Ghost Tour. In de ondergrondse tunnels van de stad. Bijkomen? Drink ’n glaasje Schotse whisky. Tot in de late uurtjes. Nog niet overtuigd van deze Schotse stad? Check de video!

  RB4

  #5 WENEN
  Maak samen een ritje in een koets. Een romantisch boottochtje. Of geniet van heel mooi uitzicht vanuit het reuzenrad. En spot de paleizen. Schitterende pleinen. En Barokke gebouwen. In de herfst is het gegarandeerd genieten in de Oostenrijkse hoofdstad.  #6 BOEDAPEST
  Beleef een romantisch weekend in de Hongaarse hoofdstad. Met sprookjesachtige gebouwen. Romantisch verlichte straten. En indrukwekkende bruggen die Buda en Pest met elkaar verbinden. Uitrusten kan ook. In één van de badhuizen. Dat is genieten!

  RB6

  #7 KOPENHAGEN
  Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken is één van de ab-so-lute 3 op Reis-favorieten onder de citytrips! "The coolest kid on the Northern block" is dan ook een terechte bijnaam. Naast het geweldige stadscentrum met de dito haven heb je hier ook tientallen toprestaurantjes in alle prijsklasses.

  Meer zien van Kopenhagen? Zondag om 19:55 uur bij BNN op NPO 3 laat Evi je wat fijne plekken van deze stedentopper zien!