Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Zuid-Afrika = afvinkmateriaal

04-05-2018
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
1167 keer bekeken
  •  
xlthumb kruger
De safariheld uithangen, een epische trektocht maken, op het strand hangen, de surfgolven trotseren, cultuursnuiven en versteld staan van de waanzinnige landschappen: in Zuid-Afrika kan 't allemaal! Een roadtrip door dit veelzijdige land gaat sowieso de boeken in.
Welke plekken je sowieso moet aantikken? Wij zetten ze op een rij:
  • Johannesburg
    Van Johannesburg naar Kruger National Park: ongeveer 400 km, 4 uur en 20 minuten
  • Kruger National Park
    Van Kruger National Park naar Drakensbergen: ongeveer 580 km, 7 uur
  • Drakensbergen
    Van Drakensbergen naar Durban: ongeveer 230 km, 2 uur en 45 minuten
  • Durban
    Van Durban naar Port Edward: ongeveer 160 km, 1 uur en 45 minuten
  • Port Edward
    Van Port Edward naar Port Elizabeth: ongeveer 760 km, 10 uur
  • Port Elizabeth
    Van Port Elizabeth naar Kaapstad: ongeveer 750 km, 8 uur en 15 minuten
  • Kaapstad
Jaha. Dat is flink wat afvinkmateriaal, waar je 't volgende kunt beleven:

Johannesburg
Johannesburg is hét economische centrum van Zuid-Afrika, ook wel de New York City van Afrika genoemd. Ontdek hier de hippe wijk Maboneng, bezoek het township Soweto of ga op museumjacht! Zo bevindt zich hier bijvoorbeeld het Apartheid Museum, waarbij je een blik kan werpen op de intrigerende geschiedenis van het land.
xlthumb_capetown
Kruger National Park
Zuid-Afrika kun je natuurlijk niet verlaten zonder wildlife te hebben gespot. En daarvoor ben je bij het Kruger National Park op het juiste adres. In dit nationaal park kun je meer dan 100 verschillende zoogdieren en meer dan 500 verschillende soorten vogels spotten. Hallo safari-hemel! Aanrader: overnachten in een van de safari lodges. Het park kan trouwens aan de drukke kant zijn… Liever een rustiger alternatief? Bezoek dan de Sabi Sand Game Reserve, een privaat park ten zuiden van het Kruger National Park. Je graaft dan iets dieper in de portemonnee, maar daar krijg je een exclusievere tour voor terug!
xlthumb kruger
Drakensbergen
De Drakensbergen bergketen biedt je een on-ge-loof-lijk uitzicht op waanzinnige landschappen. Dit is dan ook een perfecte plek voor een hike. Bezoek daarvoor het uKhahlamba-Drakensberg Park, waar je je ogen trakteert op valleien, watervallen, rivieren en grotten. Of je nou een paar uur, een hele dag, of meerdere dagen achter elkaar wil hiken; Drakensbergen is de spot. Tip: bewonder de Blyde River Canyon, een van de spectaculairste canyons van Zuid-Afrika. 
Durban
Na al dat wilde gedoe lekker uitwaaien op het strand? Dan ga je naar Durban, waar zich een zes kilometer lange strook langs de goudgele stranden bevindt: de Golden Mile. Durban is ook een van dé surfspots van Zuid-Afrika. Maar mochten jij, de golven en een surfboard geen match zijn, dan kun je er (in de koudere maanden) op uitgaan om walvissen en dolfijnen te spotten.
durban_goldenmile
Port Edward
Naast Durban is ook Port Edward een ultieme spot om uit te rusten. Zo is deze kleine stad de uitvalsbasis voor Glenmore Beach en Marina Beach. Maar mocht je nog genoeg energie hebben voor een extra safaritour? Bezoek dan het Lake Eland Game Reserve, waar je zebra’s, giraffen, gnoes en elanden kunt spotten. Ook vind je hier de kleinste woestijn ter wereld: de Red Desert. Deze is slechts 200 meter breed!
Port Elizabeth
De badplaats Port Elizabeth wordt ook wel ‘The Friendly City’ genoemd. Deze plaats is een prima spot om bij uit te rusten. Daarnaast kun je hier de duikheld uithangen. Hier liggen namelijk enkele wrakken in de buurt.
salmon-2733044_960_720 (1)
Kaapstad
Kaapstad wordt ook wel de mothercity  van Zuid-Afrika genoemd. Highlights van het Kaapstad menu zijn onder andere Table Mountain National Park (met de enige echte Tafelberg), Lion’s Head en Kaap de Goede Hoop. Ook kun je in deze stad prima surfen, hiken, mountainbiken, paragliden en abseilen.
Meer roadtrip tips nodig? Hier: nog een dosis tips!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.