Elke zondag om 19:50 op

NPO 3

Wegdromen over de walhalla Corsica

Corsica. Hier hou jij het uren vol tussen de parelwitte zandkorrels. Ook de gruwelijk mooie natuur wil je met eigen ogen zien. Ken je Corsica nog niet? Héél snel verder lezen dan! 

Paradijselijke stranden, giga watervallen en groene valleien: Corsica heeft het allemaal. Het eiland wordt niet voor niets Île de Beauté genoemd: eiland van de schoonheid. 

Ga jij lekker op een overdosis adrenaline? Dan zit jij op dit eiland sowieso in je comfortzone. Van boattrippen tot canyoning en van mountainbiken tot duiken. Op Corsica kan het allemaal! 

Een duik in de helderblauwe Middellandse Zee moet hoe dan ook op jouw lijst. De zon schijnt op Corsica 300 dagen per jaar, dus dat gekleurde tintje gaat je sowieso lukken.

Naast een overvloed aan natuurlandschappen, vind je op Corsica ook authentieke steden. Waaronder de hoofdstad Ajaccio, gelegen aan de westkust. 

Wat je van de Corsicaanse keuken kunt verwachten? Verse vis, tientallen schelpdieren en megaveel soorten kaas. Om je vingers bij af te likken!

Corsica is 200 kilometer lang en 100 kilometer breed. Rondscheuren op een scooter of in een cabrio is daarom een absolute must. Toch Chris? 

Overnachten in een luxe hotel is verleidelijk. Snappen we. Maar met ruim 200 campings op Corsica, is de keuze snel gemaakt. Weg van alle prikkels en dichtbij die oh zo mooie natuur. 

Meer over Corsica? Laat je meenemen door Chris!

Bekijk ook DE WEGDROOMPAREL PALAWAN!

Bekijk meer